Новини

София е домакин на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. От 12 до 20 февруари в "Арена София" българските фенове ще могат да гледат най-силните тежкоатлети на Стария континент.

Фернет България е част от огромния екип, който е ангажиран с техническото обезпечаване на първенството.


Българското участие започва още в първия състезателен ден. От 13:00 часа Рени Русева и Ивана Петрова ще се състезават в категория до 49 кг при жените, Група В. От 15:30 часа Надежда Мей-Нгуен и Бояна Костадинова започват битка за медалите в категория до 45 кг при жените. След края на състезанието в категория до 49 кг при жените, ще се проведе и официалната церемония по откриването на първенството. Очаква се тя да започне около 19:00 часа.
Утре от 14:00 часа в битка за отличията в категория до 55 кг при мъжете влизат Ангел Русев и Джан Зарков. От 20:00 часа в категория до 61 кг при мъжете за България ще вдигат Иван Димов 14 февруари от 20:00 часа предстои спорът за отличията в категория до 67 кг при мъжете с участието на Валентин Генчев и Диан Пампорджиев.
Надпреварата за европейската титла в категория до 64 кг при жените с участието на Галя Шатова е насрочена за 15 февруари от 17:00 часа. От 20:00 часа започва и състезанието в категория до 73 кг при мъжете, в която ще участва Божидар Андреев.
На 16 февруари от 10:00 часа в категория до 71 кг при жените (група С) ще вдига Мария-Александра Арнаудова, на 17 февруари от 10:00 часа в категория до 76 кг при жените ще участва София Гарсия Стефанова. От 17:00 ще часа стартира и надпреварата за еропейската титла в категория до 89 кг при мъжете с участието на Карлос Насар.
В състезанието за медалите в категория до 102 кг при мъжете на 19 февруари от 14:00 часа ще участва Васил Маринов, а от 17:00 часа стартира конкуренцията за титлата в категория до 109 кг при мъжете с участието на Христо Христов. На 20 февруари от 13 часа предстои състезанието в категория над 87 кг при жените с участието наДжесика Иванова.

Повече информация на: https://ewc2024sofia.com/bg

111

 

На изключително стилна и емоционална церемония Асоциацията на месопреработвателите в България връчи юбилейните награди на 30-то издание на най-голямата международна специализирана изложба за месо и месни продукти в България - МЕСОМАНИЯ 2023.

Поводът събра в зала „Панорама“ на Hotel Expo Sofia членове на асоциацията, настоящи и предишни изложители, председателите на АМБ през годините и екипа на асоциацията, партньори и приятели, писали заедно историята на изложението вече три десетилетия. „Благодаря на всички, че сте тук, за да празнуваме заедно този юбилей. Благодаря, че сте част от нашето голяма семейство и работите отдадено за каузата МЕСОМАНИЯ – бляскавата витрина на най-добрите продукти, качество и вкус на българската месна индустрия, платформа за иновации и растеж“, каза при откриването на церемонията Атанас Урджанов – председател на УС на Асоциацията на месопреработвателите в България, организатор на изложението.

„МЕСОМАНИЯ остави зад гърба си 30 години от най-трудните и несигурни дни в миналото. Надявам се успешните да изживеем заедно, защото изложението е огледало на нашите малки и големи победи, нашата креативност и грижа за потребителите. Не беше лесно, но не се отказвахме и след три десетилетия на упорита работа и постоянство доказахме, че можем да предложим най-доброто за българската трапеза“, категоричен бе Атанас Урджанов.

С гордост АМБ връчи награди на компании и личности, оставили трайна следа в историята на МЕСОМАНИЯ. Отличията бяха разпределени в 12 категории:

За „Най-много участия в изложението“ бяха наградени „САМИ М“ ЕООД с 25 участия, СИДОРЕНКО ФУДТЕХ ЕООД и ХРАНМЕХАНИКА ООД - с 22 участия. За своите 21 участия отличия получиха 4 фирми-членове на асоциацията - ММ СЕРВИЗ ЕООД, СКИПТЪР ООД, ТЕА ТРЕЙДИНГ ООД, БОННЕР ООД, както и ЕЛЕКС ГРУП ХОЛДИНГ ЕООД, която има 20 последователни участия.

В категорията „Най-голяма заета площ в изложение МЕСОМАНИЯ 2023“ призът бе за МАЛЕВЕНТУМ МАРОН ООД, които се представят на щанд от 112 кв. м. в зала 1 на Интер Експо Център.

„Първо впечатляващо участие в юбилейното изложение 30 години МЕСОМАНИЯ“ донесе отличия за дебютантите на тазгодишното експо - РЕСТОРАНТИ ДОБРЕВСКИ ООД, ПЛЕВЕН МЕС ООД, БИЛЯНА МЕС ООД, ЕЛКО МЕС ООД, ЕНОЛА МЕС ООД, ВЛАНЕЛ ООД, ЕСКЕЙП – ГРУП ООД, УЕБ-ТЕК ЕООД, а за колективно участие наградата отиде при Сдружение Традиционни сурово сушени месни продукти (СТССМП).

„За дългогодишно участие в МЕСОМАНИЯ“ бяха откроени три компании, които не членуват в АМБ - МОТО-ПФОЕ БГ ЕООД, ПЪЛДИН ТРАНС СЕРВИЗ ООД, СИЛИКАЛ БЪЛГАРИЯ ООД.

Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“ получиха признанието на бранша „За оказана финансова подкрепа за участие на малки и средни предприятия в изложение МЕСОМАНИЯ“.

Наградени бяха и най-дългогодишните партньори в организацията на изложението - Интер експо център ЕООД и ФЕРНЕТ България ООД.

За участието си в „Дни на българското месо“, с които от 2018 г. насам МЕСОМАНИЯ насърчава пълноценното хранене на подрастващите и развитието на бъдещите специалисти в областта на хранително-вкусовите технологии и туризъм, бяха отличени професионалната гимназия по мениджмънт и хранителни технологии и гимназията „ЛУИ ПАСТЬОР” - Плевен, гимназията „Проф. д-р Георги Павлов“ – София и Софийската професионална гимназия по туризъм.

С особено вълнение бяха наградени фирмите с най-дългогодишно участие в изложението - ЛАЛОВ И ВАЧЕВ ЕООД – 19 години, ТАНДЕМ В ООД – 18 години, ЕВРОКОМПАКТ ЗОНА ЕООД и НЕСТО ЕООД – 16 години, БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ АД – 15 години, ЕКО МЕС ЕООД, МЕСОМАНИЯ ТРЕЙД ООД, ЦСБ - СИСТЕМ БЪЛГАРИЯ ЕООД и СВИНЕКОМПЛЕКС „ГОЛЯМО ВРАНОВО ИНВЕСТ“ АД - 10 години.

Отличие имаше и за фирмата АКТУАЛ ООД, участвала в първото национално изложение за месни произведения през 1994 година в НДК. Наградата бе приета от синовете на собственика, пренесли традицията в семейния бизнес.

Специалната награда „За изключителен принос в организацията на изложението“ бе присъдена на „Човека – МЕСОМАНИЯ“ – инж. Павлина Лилова, гл. експерт на АМБ, която стои в основата на изложението вече 23 години.

За 30 години МЕСОМАНИЯ се превърна в истински празник и представителен форум на месната индустрия и най-престижното събитие, организирано от Асоциация на месопреработвателите в България. Затова и мотото на алманаха по повод юбилея е „История с бъдеще“. Ще има МЕСОМАНИЯ и в следващите години, защото добрите идеи трябва да бъдат пренесени през времето към бъдещите поколения месопреработватели в България, убедени са от АМБ.

Gramota Fairnet

С огромно удоволствие ви представяме „Книгата на мечтите“ - Първият семеен български авторски мюзикъл , който ще изгрее с премиера в Зала 1 на Национален дворец на културата - Национален дворец на културата - НДК на 14 ноември.
Приказният музикален спектакъл разказва вълнуващата история на млад мечтател, който открива в любовта силата да се справи с всички предизвикателства по пътя си.
Ще видите на родна сцена българска продукция с оригинална идея, авторска музика и многоброен каст в духа на класическите холивудски мюзикъли, която ще омагьоса публиката от всички възрасти с мащаба и оптимизма си.
Научете повече за героите и историята на www.thebook.bg
Билети онлайн - https://ticketstation.bg/bg/e13301-the-book-of-dreams
или на касите на Билетен център НДК
Спектакълът е копродукция между Fest Team и Dance Station Bulgaria. Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община.

Фернет България е партньор на продукцията в изграждането на декори и сцена.

TheBook Cover

 

СКОРО най-големите изложения в хранително-вкусовия бранш - Месомания, Пътят на млякото, Булпек и Интерфуд & Дринк. От 8 до 11 ноември в Интер Експо Център.
Билети: https://bit.ly/3P29GZs
*С билета за Международни хранителни изложения получавате достъп и до Wine & Spirits Show 2023.

Изложението МЕСОМАНИЯ, организирано Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ)  чества своя 30ти юбилей. Повече информация на: https://amb-bg.com/mesomania-30-godini/
Фернет България изгражда щандовете на дългогодишни свои клиенти.

Mesomania 2023

Най-голямото изложение в България за тежки и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства с инвестиционно предназначение Ви очаква от 8 - 10 юни 2023 г. в Пловдив на територията на Международен панаир Пловдив.

TRUCK EXPO 2023 идва с още повече мощ, технологични новости и иновации в сектора на тежката автомобилна индустрия. Вижте последните модели на водещите марки тежкотоварни автомобили, лекотоварни от категория N1, производителите на ремаркета и полуремаркета, хидравлични системи, оборудване и екипировка, както и на фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

TRUCK EXPO 2023 е най-важната платформа на Балканите, показваща бъдещето на индустрията за търговски превозни средства. Петото издание на изложението ще предложи уникално сечение на цялата верига на транспортта. Тук търговските посетители и широката общественост могат да се срещнат с международни производители, доставчици и нови потребители. Очакват Ви световни премиери, най-новите технологии, разработки и изследвания, с акцент върху транспорта, автоматизацията и свързаността, безопасността, опазването на околната среда, електрическата мобилност и новите концепции за градска мобилност. Днес можем да избираме от широка гама стоки, произведени по целия свят, които се доставят до вратата ни. Не ги пропускайте!

Международните изожения Агра, Винария, Фуудтех, Вкусовете на Италия ще се проведат от 21 до 25 февруари 2023 на територията на Международен панаир Пловдив.

АГРА обхваща всички направления и сектори на земеделието – наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации, услуги. Представя най-доброто от постиженията на науката и бизнеса и най-полезното за фермерите и специалистите.

Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ е най-престижната платформа за винената индустрия в рамките на Югоизточна Европа. Тя представя широка гама от прецизно селектирани напитки – от продукти с автентичен местен произход до световни марки, от утвърдени и наложени в традицията до нови вкусове и модерни аромати в спиртните и винени каталози. ВИНАРИЯ комбинира продуктовото разнообразие с технологичната му природа и производствен формат, представени чрез старинни и съвременни технологии, модерна техника и материали. Изложбата е отправна точка за бъдещето на винарската индустрия с иновациите, които представя в областта на сортове грозде,  методи и инвентар за преработка, системи за контрол на качеството.

ФУДТЕХ е международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии. Тя се характеризира с ускорени темпове на развитие, поради възходящия тренд в търсенето и предлагането на здравословни продукти с високо качество и съвременни производствени решения.

ФУДТЕХ представя най-доброто от хранителната индустрия

  • Екологично чисти и здравословни продукти
  • Гурме деликатеси и модерна кулинария
  • Последни технологии за преработка и съхранение на храни и продукти
  • Презентации, дегустации и майсторски класове

SAPORI D'ITALIA (ВКУСОВЕ ОТ ИТАЛИЯ) е изложение за храни, уелнес и здраве. То дава възможност на ценителите да усетят чара на прочутата италианска кухня, представена от водещи производители и търговци.
Проявата демонстрира изделия, съчетаващи традиции и иновации, за да се отговори на променящите се изисквания на клиентите.


Тя е форум за успешни бизнес контакти, предлага B2B срещи и директни срещи с потребителите. Устойчивото развитие на изложбата е причина всяка година в нея да се включват нови фирми с продукти, които се представят за първи път на българския пазар и намират своето място в него.

Източник: www.fair.bg

Christian of Roma Group! Изящество, дизайн и премиум качество на брандовете! Стил и елегантност, да предизвикваш бъдещето всеки ден, така г-жа Кристиано и нейния екип се нареждат до най-добрите в света!
ИТАЛИАНСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА КРАСОТАТА И ПРИЧЕСКАТА e международно изложение за фризьорство, козметика, грим, парфюмерия и мода и се порведе от 28 до 30 октомври в 3 палата на Международен Панаир Пловдив - International Fair Plovdiv
Christian of Roma

DSC09630 1 FB Portrait

DSC09628 2

 

Търсене