Новини

Турботракс представи в България новия DAF XF 480 SSC

TT Board XF New 1920х1080Холандската марка зададе нов стандарт в транспортната ефективност и комфорт при тежките автомобили.

DAF представи в България новото поколение на флагмана си XF. Премиерата събра в Националния исторически музей стотици професионалисти и почитатели на холандската марка. 15 000 нови части показват мащаба на промяната в престижната гама тежкотоварни автомобили и създаването на нов стандарт в транспортната ефективност и комфорта при пътуване.

В новия DAF XF всичко е различно. Новите двигатели MX-11 и MX-13 са по-мощни и с по-големи вътящи моменти, които се поддържат в голям диапазон от обороти. Представения в София автомобил е с мощен двигател (PACCAR МХ -13, 355 kW/483 к.с.).Новата и по-ефективна автоматична скоростна кутия (12/16-степенната ZF TraXon),новите по-бързи диференциали както и оптимизациите в аеродинамиката на машините водят до 7% по-нисък разход на гориво. Камионът не губи мощност и инерция при превключването на предавките, а системата за управление на флота - DAF Connect - носи дори още по-голяма ефективност.

"Въз основа на отличната репутация за икономичност, надеждност и комфорт, която продуктовата ни гама със стандарт Euro 6 спечели в Европа, DAF разработи ново поколение XF и CF камиони, които поствят летвата още по-високо. Те влизат в производството през лятото на 2017 г. и предлагат най-добрите възможни решения както за клиента, така и за водачите. Новите автомобили ще увеличат рентабилността на нашите клиенти, каквато е и нашата основна цел. ", каза Георги Загоров, управител на „Турботрaкс“. "С подкрепата на водещи в отрасъла услуги и мрежа от високо професионални дилъри, новите XF и CF са еднакво предпочитани и от собствениците на транспортни фирми, и от шофьорите“, категоричен е Георги Загоров.

Как DAF постига най-добрата в този клас горивна ефективност? С намалявяне оборотите на двигателя, при повече мощност, увеличен базов въртящ момент и Overtorque на последна предавка. Тайната е в напълно интегрираната и иновативна система за задвижване, в която двигателят, трансмисията и задните оси си взаимодействат по безупречен начин. Управлението на потока въздух в двигателите е още по-добро с новия и по-ефективен турбокомпресор, а разширената употреба на EcoRoll системата още повече снижава оборотите и пести гориво.

Инженерите на марката не са спрели само до тук в редуцирането на разхода на гориво. Още една технология спечели за новото поколение камиони DAF XF оценката на професионалистите като едни от най-икономичните и комфортни товарни автомобили на пазара. Системата Predictive Cruise Control изследва релефа и задава най-икономичната скорост на движение на най-висока възможна предавка и за най-дълго време, с последващо решение кога да се подаде/отнеме газта и/или смени предавката. GPS информацията се предава в реално време от сателит, като данните са за всеки 4 км разстояние напред.

Новият DAF XF съвместява здравина и сигурност с патентована система за ограничаване на щетите при челен удар. Двигателната спирачка PACCAR е подобрена, като осигурява между 20 и 30% по-добра спирачна мощност още при 1200об/мин. Новият XF е с по-ниско тегло, което увеличава полезния товар с нови 100 кг.

Освен ниските оперативни разходи, тези камиони осигуряват на клиентите си и най-продължителното време за работа - сервизните интервали са увеличени до 200 000 км.

Усъвършенстваният външен и вътрешен дизайн осигуряват безпрецедентен комфорт за водача и огромно удоволствие от шофирането. Обновеният флагман идва с най-просторната кабина на пазара – XF Super Space Cab, чийто общ обем надхвърля 12.6 м3. Интериорния дизайн залага на лукс, удобство при ползване, привлекателност и безопасност. Интериорът е като „по поръчка“ – кожен салон с вентилирани седалки Xtra Comfort, алуминиево табло, климатроник, суха печка, 42 литров хладилник.

Впечатляваща е телематичната система DAF Connect. Цялата информация за действителното местоположение, разхода на гориво, скоростта, пробег и други е достъпна онлайн. По този начин може оптимално да се планира времето и маршрута на превозните средства, както и да се следи ефективността на управление от страна на шофьора и състоянието на автомобила.

Сред другите улеснения за водачите са адаптивен автопилот (ACC), сигнализация при напускане на лентите (LDWS), активна аварийна спирачна система (AEBS). Мислите, че това е всичко? Вижте синия Хамелеон металик, летите джанти, LED фарове и задни светлини, TNR, Truck Phone, DAF Night Lock, допълнителното оборудване за облекчена работа при зимни условия и много др. Това са ново поколение автомобили, в които оборудването е програмирано да поддържа камионите оптимално икономични, стабилни и сигурни на пътя.

За всякаква допълнителна информация:

Ростислава Симеонова – 0885 685826

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Търсене